ZICHT OP TALENT
Opleidingsschool

Opleidingsschool

Onze school is officieel een opleidingsschool. Wij maken deel uit van Opleidingsschool De Dam. Studenten van de lerarenopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam, de VU en de Breitner Academie worden bij ons competentiegericht opgeleid in de praktijk. De Dam is een erkend samenwerkingsverband waarbij veertien vo-scholen en vier mbo-locaties zijn aangesloten (scholen van ZAAM, ROC TOP, SVOAZ en Ir. Lely Lyceum). Al deze scholen zitten in Amsterdam.

Onze schoolopleiders begeleiden aanstaande docenten graag in het mooie en veelzijdige beroep van docent. Zo krijgen toekomstige leraren de kans om in de dagelijkse praktijk te leren wat goed docentschap betekent. De studenten kunnen rekenen op goede begeleiding én opleiding. Samen zijn we verantwoordelijk voor het opleiden van goede, startbekwame eerste- en tweedegraadsleraren in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast wordt binnen het samenwerkingsverband samengewerkt op het gebied van inductie-trajecten voor startende docenten en professionalisering van ervaren docenten.

Ben je zelf zo’n student en heb je interesse om stage te lopen op onze school? Of wil je meer weten over de rol van stagiaires op onze school? Neem dan contact op met onze schoolopleider: sdhi@zaam.nl of kijk op de website van De Dam.