Nieuwe quarantaine regels
Nieuwe quarantaine regels

Nieuwe quarantaine regels

In de persconferentie van dinsdag 25 januari heeft het kabinet een soepeler quarantainebeleid voor leerlingen van 13 tot 18 jaar aangekondigd.

Dit zijn de nieuwe richtlijnen:

  • Leerlingen in de leeftijdsgroep 13 tot 18 jaar wordt gevraagd gedurende vijf dagen na contact met iemand met corona dagelijks een zelftest te doen.
  • Als de uitslag negatief is, kunnen ze gewoon naar school, sportclub of deelnemen aan andere activiteiten.
  • Leerlingen kunnen er ook voor kiezen om wel in volledige quarantaine te gaan en op de laatste dag een PCR-test te laten doen.

    Dit betekent dat vanaf morgen, donderdag 27 januari, alle leerlingen die op dit moment in quarantaine zijn in verband met een nauw contact weer naar school mogen. Belangrijk is wel dat zijzelf geen klachten hebben én de uitslag van de zelftest negatief is. Dit geldt ook voor leerlingen waarvan de klas de afgelopen dagen in quarantaine is geplaatst. De leerlingen uit deze klassen, die zelf geen klachten hebben en waarvan de zelftest negatief is, kunnen vanaf morgen weer naar school. Bij een positieve zelftest of klachten geldt nog steeds dat leerlingen in quarantaine gaan.

    Daarnaast zal het onderwijs de komende weken nog last hebben van de hoge besmetting cijfers. Veel leerlingen, maar ook docenten, moeten nog steeds vanwege een positief testresultaat thuis blijven. Bij grotere besmettingsaantallen kan er alsnog in overleg met de GGD besloten worden om groepen naar huis te sturen. U wordt hier uiteraard door ons over geïnformeerd als dat zo is.

    De huidige aanpassing van de quarantaineregels zorgt er wel voor dat deze groep kleiner is. En daar zijn we blij mee. We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

20220126 Brief Nieuwe quarantaine regels - Lln en ouders lj 1 en 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *